Τι είναι το Google Merchant Center

Τι είναι το Google Merchant Center

Είτε έχετε ένα μικρό τοπικό κατάστημα είτε είστε μία διεθνής εταιρία, και δραστηριοποιείστε στην αγορά είτε ηλεκτρονικά είτε με τον παραδοσιακό τρόπο, προκειμένου να διαφημιστείτε στη Google θα πρέπει να δουλέψετε με το Google Merchant Center.

Τι είναι το Google Merchant Center;

Το Google Merchant Center είναι η πύλη κάθε διαφημιζόμενου για τις επιχειρήσεις που πωλούν στη Google. Εκεί οι χρήστες μπορούν να μεταφορτώσουν τον κατάλογο προϊόντων τους για να δημιουργούν αργότερα διαφημίσεις σε ολόκληρο το σύστημα της Google.  Σε αυτές περιλαμβάνονται οι διαφημίσεις που  εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google, στο Google Shopping, στο Youtube και σε άλλους ιστότοπους  συνεργατών αναζήτησης Google καθώς και στο Δίκτυο εμφάνισης Google.

Με άλλα λόγια το Google Merchant Center είναι εκεί όπου κρατούνται οι ροές δεδομένων των προϊόντων. Οι διαφημίσεις της Google είναι εκεί όπου τα δεδομένα των προϊόντων μετατρέπονται σε διαφημίσεις και καμπάνιες.

Προκειμένου οι διαφημίσεις να εγκριθούν και να προβάλλονται στη Google, η ροή δεδομένων των προϊόντων πρέπει να συμπληρωθεί και να υποβληθεί σωστά. Είτε είστε ένας οργανισμός, μια μικρή επιχείρηση ή μια παγκόσμια επιχείρηση, η Google έχει τις ίδιες απαιτήσεις. Ενώ οι απαιτήσεις της Google αλλάζουν κάθε φορά, υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει η ροή προϊόντων του Google Merchant Center:
-id(ταυτότητα)
-τίτλο
-περιγραφή
-κατηγορία προϊόντος
-σύνδεσμο για το προϊόν
-σύνδεσμο για την εικόνα του προϊόντος
-τιμή 
-Διαθεσιμότητα
-Μάρκα, GTIN(barcode), MPN(κωδικός κατασκευαστή)
-Πληροφορίες αποστολής
*Σημειώστε ότι υπάρχουν και ορισμένες ιδιότητες που απαιτούνται βάσει χώρας ή κατηγορίας.

Είναι δωρεάν το Google Merchant Center;

ΝΑΙ. Το ίδιο το Google Merchant Center είναι εντελώς δωρεάν. Ωστόσο, για να ξεκινήσετε την καταχώριση διαφημίσεων  μέσω των διαφημίσεων Google, Θα αρχίσετε να πληρώνετε, συνήθως σε βάση CPC(κόστος ανά κλικ) ή  CPE(κόστος ανά συμφωνία).

Συμβουλές για τη βελτιστοποίηση του λογαριασμού σας στο Google Merchant Center

1. Διατηρήστε ενημερωμένη την ροή των δεδομένων σας

Η συχνότητα των ενημερώσεων σας και ο χρόνος που πρέπει να συμβούν εξαρτάται αποκλειστικά από το δικό σας κατάστημα. Ωστόσο, οι περισσότερες επιχειρήσεις μεσαίου και μεγάλου μεγέθους εξάγουν τα δεδομένα τους καθημερινά ή κάθε δεύτερη μέρα. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο χρόνος έχει νόημα με  το πρόγραμμα της επιχείρησης. Για παράδειγμα: Εάν τα προϊόντα ενημερώνονται κάθε μέρα το μεσημέρι,  η ροή των δεδομένων πρέπει να εξάγεται σύντομα στη συνέχεια, και όχι πριν να ενημερωθούν τα προϊόντα.

2. Κριτικές πελατών και "βαθμολογίες πωλητών"

Οι κριτικές πελατών της Google συλλέγουν αξιολογήσεις από χρήστες που έχουν αγοράσει στον ιστότοπό σας και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν εκτιμήσεις πωλητών για προβολή στον ιστότοπό σας. Αφού έχετε ρυθμίσει τα βασικά στοιχεία στο Google Merchant Center, μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτό το εργαλείο. Οι αξιολογήσεις συλλέγονται και προβάλλονται σε ένα σήμα ελέγχου πελατών της Google 1-5.Φυσικά, ακόμα κι αν συλλέγετε τις βαθμολογίες, η εμφάνιση του σήματος είναι εντελώς προαιρετική, πράγμα που σημαίνει ότι οι διαφημιζόμενοι δεν χάνουν τίποτα συλλέγοντας αξιολογήσεις. Αντίθετα, οι υψηλές βαθμολογίες μπορούν να εμπνεύσουν εμπιστοσύνη στους χρήστες και να ωθήσουν ακόμα περισσότερες πωλήσεις, ενώ οι χαμηλές αξιολογήσεις θα πρέπει να σηματοδοτούν πιθανά προβλήματα, δείχνοντας στους διαφημιστές όπου θα μπορούσαν να αναλάβουν δράση για να προσφέρουν καλύτερη εμπειρία στον πελάτη.

Η κατασκευή eShop στην Devio γίνεται με ενσωματωμένη τη διασύνδεση με το Google Merchant Center, ώστε να έχει το ηλεκτρονικό σου κατάστημα απευθείας ένα κανάλι πωλήσεων μέσω διαφημίσεων!

DEVIO
Επικοινώνησε μαζί μας!
Share

Leave a Reply