Τι είναι Digital Marketing και πώς θα βοηθήσει την επιχείρησή σου;

Τι είναι digital marketing;

Ψηφιακό marketing (Digital Marketing) ονομάζεται το marketing προϊόντων ή υπηρεσιών χρησιμοποιώντας ψηφιακές τεχνολογίες, κυρίως το διαδίκτυο.


Η ανάπτυξη του ψηφιακού marketing στις δύο προηγούμενες δεκαετίες άλλαξε τον τρόπο που brands και επιχειρήσεις χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να διαφημιστούν. Σε έναν κόσμο που όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες για τις αγορές τους, οι ψηφιακές διαφημίσεις κρίνονται απαραίτητες και γίνονται όλο και πιο αποτελεσματικές.


Ποιες είναι οι πιο γνωστές μέθοδοι ψηφιακής διαφήμισης όμως, και σε ποια από αυτές αξίζει να επενδύσω;
Η απάντηση στην παραπάνω ερώτηση δεν είναι τόσο εύκολη ούτε προφανής. Πρώτα πρέπει να δούμε τις επιλογές που έχει μία επιχείρηση στον τομέα του ψηφιακού marketing.


Search Engine Optimization (SEO)
Η πρώτη και πιο θεμιτή επιλογή ψηφιακού marketing είναι το λεγόμενο SEO, που είναι στην ουσία η διαδικασία που ακολουθούν οι προγραμματιστές ιστοσελίδων για να κάνουν ¨ορατό¨ το περιεχόμενο της ιστοσελίδας στις διάφορες μηχανές αναζήτησης. Με αυτό τον τρόπο, η ιστοσελίδα εμφανίζεται στα αρχικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Μακροπρόθεσμα, αυτός είναι και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος ψηφιακού marketing καθώς οι εμφανίσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης των μηχανών είναι δωρεάν.


Search Engine Marketing (SEM)
Για άμεσα αποτελέσματα ως προς την εμφάνιση μιας ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης, υπάρχει η επιλογή του Search Engine Marketing. Μία από τις πιο γνωστές πλατφόρμες που υποστηρίζουν αυτή τη μορφή marketing είναι το Google Adwords. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα, επιτρέπει την εμφάνιση χορηγούμενων αποτελεσμάτων αναζήτησης στην Google και σε όλο το συνεργαζόμενο δίκτυο με αυτή (Youtube, Google maps, Gmail κ.α.). Επιλέγοντας τον κατάλληλο προϋπολογισμό για την επιχείρησή σας μπορείτε να εμφανίζεστε στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google από την πρώτη μέρα λειτουργίας του ηλεκτρονικού καταστήματος ή της ιστοσελίδας σας.


Social Media Marketing
Τα τελευταία χρόνια τα social media (Facebook, Instagram, Twitter) απολαμβάνουν ραγδαίες αυξήσεις στον αριθμό των χρηστών τους. Με αυτόν τον τρόπο έχει δημιουργηθεί μια τεράστια δεξαμενή ανθρώπων και δικτύων που ευνοεί την χρήση ψηφιακού marketing. Η παρουσία μιας επιχείρησης στα social media επιτρέπει, πέρα από την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών, αλληλεπίδραση με τους υποψήφιους πελάτες, επιτρέποντας στην επιχείρηση να αναλάβει έναν πιο ενεργό ρόλο στην διαδικασία του marketing. Μία επιχείρηση, έχει τη δυνατότητα να διατηρεί παρουσία σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα δωρεάν καθώς και να διαφημιστεί με χορηγούμενες δημοσιεύσεις σε αυτά. 


Αφού επιλέξουμε τον τρόπο ή τους τρόπους με τους οποίους θέλουμε να προωθήσουμε την επιχείρησή μας, το επόμενο βήμα είναι να καθορίσουμε τον προϋπολογισμό μας. Κάθε επιχείρηση, ανάλογα με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που θέλει να προωθήσει, πρέπει να υπολογίσει προϋπολογισμό της με βάση τα αναμενόμενα έσοδα που θα αποφέρει μια διαφημιστική καμπάνια. Συνήθως, κατά την έναρξη μίας διαφημιστικής καμπάνιας, ο προϋπολογισμός ορίζεται σε χαμηλά επίπεδα και σταδιακά, μελετώντας τα αποτελέσματα της, αυξάνεται στα επιθυμητά επίπεδα που επιστρέφουν μέγιστα κέρδη.

 

Η DEVIO υποστηρίζει όλους τους παραπάνω τρόπους ψηφιακού marketing. Σχεδιάζουμε στρατηγικές marketing που ισχυροποιούνε τη θέση μιας επιχείρησης στο διαδίκτυο και τα social media. Εκπαιδεύουμε το προσωπικό των επιχειρήσεων στη χρήση των εργαλείων ψηφιακού marketing με αποτέλεσμα τη σταθερή και στοχευμένη εύρεση νέου αγοραστικού κοινού. Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα. 

DEVIO
Επικοινώνησε μαζί μας
Share

Leave a Reply