Τι είναι οι Eιδοποιήσεις Push (Web Push Notifications);

Web Push Notifications

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τις Ειδοποιήσεις Push (Web Push Notifications)

Οι ειδοποιήσεις προώθησης ιστού - ειδοποιήσεις push) είναι ειδοποιήσεις που μπορούν να σταλούν σε ένα χρήστη μέσω web σε desktop και mobile συσκευές. Αυτά είναι μηνύματα-ειδοποιήσεις που εμφανίζονται στην επάνω ή κάτω δεξιά γωνία μιας επιφάνειας εργασίας ή εμφανίζονται σε μια κινητή συσκευή κατά τρόπο σχεδόν πανομοιότυπο με τις ειδοποιήσεις που λαμβάνει ένας χρήστης από ένα app που έχει εγκατεστημένο στην mobile συσκευή του. Το σημαντικό είναι ότι αυτές οι ειδοποιήσεις εμφανίζονται στους χρήστες οποτεδήποτε έχουν ανοικτό το πρόγραμμα περιήγησης - ανεξάρτητα από το αν ο χρήστης βρίσκεται στον ιστότοπο ή όχι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι Web Push Notifications ενισχύουν το engagement και την αφοσίωση των χρηστών κατά 88%. Εφαρμόζοντας τη σωστή στρατηγική για τη διατήρηση και την αφορίσωση των χρηστών σας, μπορείτε να βελτιώσετε αυτό το ποσοστό και να πετύχετε καλύτερα conversions.

Ειδοποιήσεις push στα ελληνικά

Η διαφορά μεταξύ των web ειδοποιήσεων push και των app ειδοποιήσεων push

Το μόνο που απαιτείται για την αποστολή ειδοποιήσεων push είναι ένας ιστότοπος στον οποίο έχει εγκατασταθεί συγκεκριμένος κώδικας. Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο (eShop και eCommerce sites) που δεν διαθέτουν mobile app εφαρμογές, μπορούν να επωφεληθούν από πολλά από τα πλεονεκτήματα των web push notifications, επικοινωνίες εξατομικευμένες σε πραγματικό χρόνο, χωρίς να διαθέτουν κάποια mobile app εφαρμογή.

Οι Ειδοποιήσεις Push περιλαμβάνουν τα ακόλουθα στοιχεία:

Τίτλος ειδοποίησης: Ορισμένες επιχειρήσεις απλώς χρησιμοποιούν το όνομά τους εδώ.

Περιεχόμενο ειδοποίησης: Το μήνυμα που αποστέλλεται στους χρήστες. Ο αριθμός χαρακτήρων ποικίλλει μεταξύ των προγραμμάτων περιήγησης. Όσο πιο μικρό και περιεκτικό είναι το μήνυμά σας, τόσο το καλύτερο.

URL ειδοποίησης: Ο ιστότοπος που στέλνει την ειδοποίηση ιστού.

Εικονίδιο ειδοποίησης: Αυτό μπορεί να είναι ένα λογότυπο ή οποιαδήποτε εικόνα.

Εικονίδιο προγράμματος περιήγησης: Το λογότυπο του προγράμματος περιήγησης που στέλνει την ειδοποίηση. Αυτό περιλαμβάνεται στις ειδοποιήσεις που αποστέλλονται στους επιτραπέζιους ή φορητούς υπολογιστές της Apple. Αυτό δεν μπορεί να τροποποιηθεί ή να αφαιρεθεί.

Η διαδικασία opt-in στις ειδοποιήσεις push

Οι web push notifications είναι στην ουσία ένα κανάλι μάρκετινγκ για το οποίο οι χρήστες πρέπει να έχουν δώσει την άδειά τους για να τις λαμβάνουν, το λεγόμενο opt-in. Πριν από τη λήψη ενός web push notification, οι χρήστες πρέπει να επιλέξουν να τις λάβουν. Οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν web push notifications μπορούν να χειριστούν τον τρόπο με τον οποίο θα στείλουν στο χρήστη την προτροπή για να κάνει subscribe στις ειδοποιήσεις του ιστότοπού τους.

Επιλέγοντας πότε θα εμφανιστεί το opt-in

Ο χρόνος εμφάνισης του opt-in ποικίλλει ανάλογα με την επιχείρηση. Κάποιοι επιλέγουν να περιμένουν έως ότου ένας επισκέπτης ιστού επισκεφθεί ένα συγκεκριμένο αριθμό σελίδων προτού εμφανιστεί η προτροπή για εγγραφή στις ειδοποιήσεις. Άλλοι προσφέρουν το opt-in κατά την άφιξη στο site.

Browsers και devices που υποστηρίζουν Web ειδοποιήσεις Push

Οι browsers Chrome, Firefox, Opera και Safari υποστηρίζουν Web Push Notifications. Οι Web Push Notifications λειτουργούν σε οποιονδήποτε υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή που έχει έναν από τους παραπάνω browsers, είτε πρόκειται για υπολογιστή είτε για Mac. Ωστόσο, κάθε κινητή συσκευή δεν μπορεί να λαμβάνει Web Push ειδοποιήσεις. Οι κινητές συσκευές iOS (Apple) δεν υποστηρίζουν, μέχρι και τη στιγμή συγγραφής αυτού του άρθου, τις Web Push ειδοποιήσεις. Οι κινητές συσκευές Android υποστηρίζουν Web Push ειδοποιήσεις προώθησης μέσω κινητού ιστού για χρήστες που έχουν έναν από τους browsers Chrome, Firefox και Opera στη συσκευή τους.

Παρατηρήστε, όταν επισκέπτεστε το site της DEVIO, το opt-in για εγγραφή στις Web Push ειδοποιήσεις μας. Πατήστε ΝΑΙ, στην ερώτηση "Θέλετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα τελευταία νέα της DEVIO;". Από εδώ και στο εξής, θα σας ειδοποιούμε για όλα τα τελευταία τεχνολογικά νέα μέσω του browser σας.

Στην DEVIO, είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε τεχνικά τις ειδοποιήσεις προώθησης ιστού για τη δική σου επιχείρηση!

Αύξησε το engagement των χρηστών σου και πέτυχε καλύτερα conversions, με την αξιοποίηση των Web Push Notifications.

Οι Web Push ειδοποιήσεις είναι μία μόνο από τις τελευταίες τεχνολογίες που χρησιμοποιούμε στην DEVIO για την κατασκευή eShop.

Μάθε τι μπορούμε να φτιάξουμε για την επιχείρησή σου.

Επικοινώνησε μαζί μας
Share

Leave a Reply