Τι είναι CRM

Τι είναι CRM; Σύστημα CRM στην Ελλάδα.

Τι είναι CRM - Ένας απλός ορισμός

Ένα σύστημα CRM (Customer Relationship Management ή Διαχείριση Πελατειακών Σχέσεων) είναι μια εφαρμογή για τη διαχείριση όλων των σχέσεων και των αλληλεπιδράσεων της εταιρείας σας με τους πελάτες και τους πιθανούς πελάτες. Ο στόχος ενός CRM συστήματος είναι απλός: να βελτιώσετε τις επιχειρηματικές σχέσεις με τους πελάτες σας.

Ένα σύστημα CRM βοηθά ώστε να επικεντρωθείτε στις σχέσεις της εταιρείας με μεμονωμένους ανθρώπους - συμπεριλαμβανομένων των πελατών, των χρηστών υπηρεσιών, των συναδέλφων ή των προμηθευτών σας - σε όλο τον κύκλο διαδικασιών και επαφών που μπορεί να έχετε μαζί τους.

Σε ποιους απευθύνεται ένα σύστημα CRM


Ένα σύστημα CRM δίνει σε όλα τα τμήματα μιας εταιρείας - πωλήσεις, εξυπηρέτηση πελατών, ανθρώπινο δυναμικό, μάρκετινγκ κτλ. - έναν καλύτερο τρόπο διαχείρισης των εξωτερικών αλληλεπιδράσεων και των σχέσεων με τους πελάτες σας. Ένα σύστημα CRM σας επιτρέπει να αποθηκεύετε τις πληροφορίες επικοινωνίας με τους πελάτες σας, να εντοπίζετε ευκαιρίες πωλήσεων, να καταγράφετε θέματα υπηρεσιών και να διαχειρίζεστε καμπάνιες μάρκετινγκ, όλα σε μια κεντρική τοποθεσία - και να έχετε στη διάθεσή σας αυτές τις πληροφορίες για κάθε αλληλεπίδραση πελατών.

Το CRM μπορεί να βοηθήσει επιχειρήσεις όλων των μεγεθών και να ενισχύσει την ανάπτυξη της επιχειρήσης. Μπορεί να είναι ιδιαίτερα επωφελές για μια μικρή επιχείρηση, όπου οι ομάδες συχνά πρέπει να βρουν τρόπους να κάνουν περισσότερα με λιγότερα resources.

Πλεονεκτήματα CRM

Ένα σύστημα CRM μπορεί να σας δώσει μια σαφή εικόνα των πελατών σας. Μπορείτε να δείτε όλες τις πληροφορίες σε ένα μέρος - έναν απλό, προσαρμόσιμο πίνακα ελέγχου (dashboard) που μπορεί να σας ενημερώσει για το προηγούμενο ιστορικό του πελάτη μαζί σας, την κατάσταση των παραγγελιών τους, τυχόν εκκρεμή ζητήματα εξυπηρέτησης πελατών και πολλά άλλα. Μερικά από τα μεγαλύτερα κέρδη στην παραγωγικότητα μπορούν να προέλθουν από τη χρήση του CRM, πέρα από εργαλείο για το τμήμα πωλήσεων και τμήμα μάρκετινγκ, και την ενσωμάτωσή του στην επιχείρησή σας σε όλα τα τμήματα (από το τμήμα HR, τμήμα εξυπηρετήσεις πελατών έως το τμήμα logistics).

Τι κάνει ένα σύστημα CRM;

Ένα σύστημα CRM σας βοηθά να βρείτε νέους πελάτες, να δημιουργείτε ισχυρότερες σχέσεις μαζί τους και να τους κρατάτε χαρούμενους, οργανώνοντας τις πληροφορίες πελατών και προοπτικών. Το σύστημα CRM οργανώνει αυτές τις πληροφορίες για να σας δώσει ένα πλήρες αρχείο με άτομα και εταιρείες συνολικά, ώστε να μπορείτε να κατανοήσετε καλύτερα τη σχέση σας μαζί τους με την πάροδο του χρόνου.
Ένα σύστημα CRM μπορεί επίσης να συνδεθεί με άλλες εφαρμογές των επιχειρήσεων που σας βοηθούν να αναπτύξετε σχέσεις με τους πελάτες, όπως το e-shop σας ή το σύστημα ERP σας. Οι πληροφορίες που ρέουν σε όλες τις εφαρμογές της επιχείρησής σας για να σας δώσουν μια πραγματική εικόνα του πελάτη σας.

Πώς μπορεί ένα σύστημα CRM να βοηθήσει την ανάπτυξη μιας επιχείρησης

Για τις μικρές επιχειρήσεις, ένα σύστημα CRM βοηθάει στην τοποθέτηση των δεδομένων της στο cloud, καθιστώντας τα προσβάσιμα σε πραγματικό χρόνο, από οποιαδήποτε συσκευή. Όμως, καθώς μια επιχείρηση αναπτύσσεται και μεγαλώνει, ένα σύστημα CRM με επεκτάσεις μπορεί γρήγορα να συμπεριλάβει πιο εξελιγμένα χαρακτηριστικά και λειτουργικότητες για να βοηθήσει τα τμήματα μιας επιχειρήσης να συνεργαστούν μεταξύ τους, αλλά και με πελάτες, πράγμα που βοηθάει στην απόκτηση μιας ολοκληρώμενης εικόνας της υγείας και της κατάστασης μιας επιχειρησης σε πραγματικό χρόνο.

CRM στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, τα περισσότερα συστήματα CRM αφορούν κλειστό λογισμικό που απαιτεί την αγορά αδειών χρήσης για να εγκατασταθεί στην επιχείρησή σας. Η επανάσταση, βέβαια,  του cloud computing έχει αλλάξει τα πάντα. Απελευθερωμένοι από την ανάγκη εγκατάστασης λογισμικού σε επιτραπέζιους υπολογιστές και κινητές συσκευές, οι επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο ανακαλύπτουν τα οφέλη από τη μεταφορά δεδομένων, λογισμικού και υπηρεσιών σε ένα ασφαλές ηλεκτρονικό περιβάλλον, όπως αυτό του cloud.

Ένα cloud CRM σύστημα προσφέρει:

  • Ταχύτερη ανάπτυξη
  • Αυτόματες ενημερώσεις λογισμικού
  • Μείωση Κόστους - αποτελεσματικότητα και επεκτασιμότητα
  • Η δυνατότητα να εργάζεστε από οπουδήποτε σε οποιαδήποτε συσκευή (είτε desktop είτε mobile)
  • Βελτίωση συνεργασίας μεταξύ των τμημάτων της επιχείρησής σας.

Στην DEVIO προσφέρουμε εγκατάσταση και παραμετροποίηση πραγματικού CLOUD CRM για επιχείρηση οποιουδήποτε μεγέθους σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές στα πλαίσια υπηρεσιών ανάπτυξης για custom εφαρμογές. Επικοινώνησε μαζί μας για να βρούμε τι ταιριάζει στην επιχείρησή σας.

DEVIO
Επικοινώνησε μαζί μας
Share

Leave a Reply