Η DEVIO έχει αναπτύξει νέα υπηρεσία για αυτόματη δημιουργία AMP σελίδων, AMPMyPage, με την οποία ο χρήστης μπορεί να προβεί σε δημιουργία σελίδων AMP από την πλατφόρμα της υπηρεσίας ή μέσω API για μαζική αυτόματη μετατροπή των HTML σελίδων του σε AMP. Η υπηρεσία AMPMyPage μπορεί να χρησιμοποιηθεί με integration σε όλες τις γνωστές πλατφόρμες κατασκευής e-shop και ιστοσελίδων (Drupal, Wordpress κτλ), ώστε οι AMP σελίδες να παράγονται αυτόματα κατά την πρώτη καταχώριση περιεχομένου ή προϊόντων.

DEVIO

Τί είναι AMP; Πώς θα βοηθήσει το E-Shop σου. Δημιουργία AMP και μετατροπή HTML σε AMP

Το project Accelerated Mobile Pages (AMP - προφορτωμένες σελίδες για κινητά) είναι ένα ανοικτού κώδικα πρότυπο αποκλειστικά για σελίδες που προβάλλονται σε mobile συσκευές, από την Google και το Twitter.

Οι AMP σελίδες έχουν το χαρακτηριστικό της εξαιρετικά γρήγορης, σχεδόν άμεσης φόρτωσης, στο browser του χρήστη. Οι AMP σελίδες στοχεύουν στη συνεχόμενη αυξανόμενη επισκεψιμότητα από χρήστες mobile συσκευών και δίνουν στο χρήστη την καλύτερη εμπειρία όταν επισκέπτεται την ιστοσελίδα ή το e-shop της επιχειρήσής σου.

AMP σελίδες στα αποτελέσματα αναζήτησης

Από το Φεβρουάριο του 2016 οι μηχανές αναζήτησης έχουν αρχίσει και περιλαμβάνουν στα αποτελέσματα αναζήτησης AMP σελίδες για χρήστες mobile συσκευών, τις οποίες μπορείς να τις ξεχωρίσεις από το σήμα του κεραυνού.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι μηχανές αναζήτησης δίνουν προτεραιότητα και καλύτερη κατάταξη σε σελίδες φιλικές για mobile συσκευές, αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα τα πλεονεκτήματα που αποκτά μια επιχειρήση που έχει υϊοθετήσει εγκαίρως τις AMP προφορτωμένες σελίδες για κινητά.

Πλεονεκτήματα AMP

Ταχύτερη φόρτωση σελίδας για χρήστες mobile devices - Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα των ιστοσελίδων που αναπτύχθηκαν με AMP είναι ότι οι σελίδες φορτώνονται σχεδόν άμεσα σε mobile devices - δεδομένου ότι δημιουργήθηκαν για το σκοπό αυτό. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας καθώς οι μελέτες δείχνουν ότι οι χρήστες mobile devices εγκαταλείπουν συνήθως μια ιστοσελίδα που χρειάζεται περισσότερο από 3 δευτερόλεπτα για να φορτώσει. Ως εκ τούτου, οι ιστοσελίδες και τα e-shops που υιοθετούν το AMP πρότυπο μειώνουν σημαντικά τα ποσοστά εγκατάλειψης των χρηστών από mobile devices και να αυξήσουν τις μετατροπές.

Βελτιστοποίηση Ιστοσελίδων SEO - Παρόλο που η υλοποίηση ιστοσελίδων με AMP δεν έχει ακόμη αποτελέσει ανεξάρτητο παράγοντα κατάταξης, οι χρόνοι ταχύτητας φόρτωσης σε mobile devices είναι γνωστοί παράγοντες κατάταξης. Καθώς το AMP βελτιώνει σημαντικά τους χρόνους φόρτωσης ιστοσελίδων και τη φιλικότητα προς mobile devices, μια ιστοσελίδα ή ένα e-shop που αναπτύχθηκε με το AMP ανταμείβεται με υψηλότερες κατατάξεις στις μηχανές αναζήτησης σε σύγκριση με πιο αργές ιστοσελίδες.

  • Αύξηση Οργανικής Επισκεψιμότητας
  • Καλύτερη Κατάταξη SEO
  • Ταχύτατη Φόρτωση σε Mobile Devices
  • Αύξηση Conversions / Βελτίωση Αφοσίωσης Χρηστών 
Επικοινώνησε μαζί μας

Ρίξτε μια ματιά και στις AMP σελίδες άμεσης φόρτωσης που δημοσιεύουμε στην DEVIO, υλοποιημένες σύμφωνα με το πρότυπο Accelerated Mobile Pages, ειδικά φτιαγμένες για τα αποτελέσματα μηχανών αναζήτησης των mobile συσκευών: 

Share