Κατασκευή eShop με Wordpress: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Κατασκευή eShop με Wordpress

Το ηλεκτρονικό εμπόριο άρχισε να αναπτύσσεται έντονα τα τελευταία 8 χρόνια και βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη, καθώς σήμερα αφορά σε ποσοστό 45,4% του συνόλου του παγκόσμιου ιστού. Είναι προφανές ότι οι περισσότεροι πελάτες χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να κάνουν τις αγορές τους.

Οι πιο δημοφιλείς πλατφόρμες για κατασκευή eShop

Ο αναμφισβήτητος ηγέτης στην κατασκευή eShop είναι η πλατφόρμα Wordpress (WooCommerce), καταλαμβάνοντας το 32% της αγοράς ηλεκτρονικού εμπορίου, ακολουθούμενη από Magento (18%), OpenCart (11%) και Shopify (8%).

Γιατί είναι το Wordpress (WooCommerce) o ηγέτης στην κατασκευή eShop;

Αναρωτιέστε πιθανώς τι είναι τόσο ξεχωριστό για το Wordpress (WooCommerce) και γιατί είναι το πρώτο στον κόσμο. Το WooCommerce είναι η επέκταση για κατασκευή eShop του WordPress, του πιο δημοφιλούς συστήματος διαχείρισης περιεχομένου, που τροφοδοτεί το 25% όλων των ιστοσελίδων παγκοσμίως.

Υπάρχουν πολλοί χρήστες WordPress που έχουν ηλεκτρονικά καταστήματα, οπότε η WooCommerce είναι η καταλληλότερη λύση για αυτούς.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το WooCommerce παρέχει εξαιρετικές υπηρεσίες, ισχυρά χαρακτηριστικά, είναι πολύ εύκολο να το διαχειριστεί κανείς και ... είναι δωρεάν.

Πλεονεκτήματα Κατασκευή eShop με Wordpress

  • Είναι δωρεάν.
  • Σας επιτρέπει να προσθέτετε απεριόριστα προϊόντα και χαρακτηριστικά προϊόντος.
  • Λειτουργεί για όλες τις συσκευές.
  • Έρχεται με μια μεγάλη ποικιλία επιλογών προσαρμογής που είναι εύκολο στη χρήση. Μπορείτε να ελέγξετε τα πάντα όπως θέλετε.
  • Είναι πολύ εύκολο να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε. Παρέχει μια διαισθητική διεπαφή και δεν χρειάζεστε δεξιότητες προγραμματιστή για να το διαχειριστείτε.
  • Έρχεται με σχόλια χρηστών και βαθμολογίες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να δώσετε στους πελάτες σας την ελευθερία να βαθμολογούν τα προϊόντα σας.

Γιατί η κατασκευή eShop με WordPress σας προσφέρει πολλά οφέλη;

Το WordPress είναι η καλύτερη επιλογή για κατασκευή ιστοσελίδων και είναι πολύ μπροστά από τους ανταγωνιστές του, το Joomla και το Drupal. Οδηγεί την αγορά με το 67% του συνολικού αριθμού ιστοσελίδων που χρησιμοποιούν ένα CMS. Το Joomla βρίσκεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 11%, ακολουθούμενο από το Drupal, με 7%.

Ακόμα κι αν στην αρχή το WordPress ήταν απλώς μια πλατφόρμα για blogging, εξελίχθηκε σημαντικά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί πια για κατασκευή οποιουδήποτε τύπου ιστότοπου. Έτσι, ταυτόχρονα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα και να χρησιμοποιήσετε τον ιστοχώρο σας και για κάτι άλλο. Το Magento, το Shopify και το OpenCart χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για κατασκευή eShop, επομένως δεν μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο πολλαπλών χρήσεων με αυτά.

Η κατασκευή eShop με WordPress σας επιτρέπει να έχετε έναν απόλυτο έλεγχο στον ιστότοπό σας. Εκτός από το γεγονός ότι μπορείτε να συνδυάσετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα με κάποιο άλλο σκοπό, όπως blog, χαρτοφυλάκιο, εταιρικές σελίδες παρουσίασης κ.λπ., παρέχει πολλά πρόσθετα εργαλεία και integrations με πολλές σύγχρονες ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Το WordPress είναι συμβατό με σχεδόν οτιδήποτε στον ιστό. Και, ανάλογα με τον προϋπολογισμό σας, υπάρχουν δωρεάν, premium και φτηνές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Με λίγα λόγια

Το WordPress φαίνεται να τα έχει όλα: open source CMS, πλήρη έλεγχο του site σας, άφθονες δωρεάν και αμειβόμενες υπηρεσίες, έξυπνη διεπαφή για αρχάριους και δυνατότητα δημιουργίας ένος ιστότοπου πολλαπλών χρήσεων. Συμβουλέψου έναν επαγγελματία Web Developer πριν αποφασίσεις ότι η κατασκευή eShop με Wordpress είναι ιδανική και για τη δική σου περίπτωση.

Ψάχνεις για περισσότερα άρθρα και συμβουλές για κατασκευή eShop Wordpress; Διάβασε το παρακάτω DEVIO Blog Post για να βελτιώσεις την ταχύτητα φόρτωσης του Wordpress και να αποκτήσεις καλύτερη κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google:

Βελτίωση Απόδοσης και Ταχύτητα Φόρτωσης Wordpress

Share

Leave a Reply