Πώς αλλάζει η Φωνητική Αναζήτηση το SEO;

Φωνητική Αναζήτηση και SEO

 

Μέχρι το 2020, το 30% όλων των sessions περιηγήσης στο Διαδίκτυο θα διεξαχθούν χωρίς οθόνη.

Τώρα θα αναρωτιέστε, πώς είναι αυτό δυνατόν;

Αποδεικνύεται ότι η φωνητική αναζήτηση είναι μια ισχυρή τάση που εξαπλώνεται, καθώς επιτρέπει στους χρήστες να περιηγούνται στο διαδίκτυο, χωρίς να πληκτρολογούν τα ερωτήματά τους.

Τι είναι η Φωνητική Αναζήτηση;

Η Φωνητική Αναζήτηση Google είναι μια λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν αναζητήσεις με εντολές φωνής αντί για πληκτρολόγηση.

Η Φωνητική Αναζήτηση Google μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στις αναζητήσεις σε επιτραπέζιους υπολογιστές όσο και σε κινητά.

Πώς η Φωνητική Αναζήτηση αλλάζει το SEO;

Η φωνητική αναζήτηση βελτιώνει την εμπειρία των χρηστών - και για το λόγο αυτό, μέχρι το έτος 2020, οι μισές από όλες τις online αναζητήσεις θα πραγματοποιηθούν μέσω φωνητικής αναζήτησης.

Λόγω της αυξανομένης χρήσης της φωνητικής αναζήτησης, οι μηχανές αναζήτησης όπως η Google δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στη βελτιστοποίηση της φωνητικής αναζήτησης.

Το ζητούμενο της επιτυχημένης βελτιστοποίησης SEO ιστοσελίδων είναι να μπορούν να βρουν οι χρήστες τις καλύτερες πληροφορίες για το ερώτημα αναζήτησης τους. Η εμπειρία του χρήστη είναι, τελικά, το νούμερο ένα ζητούμενο της επιτυχημένης βελτιστοποίησης SEO.

Μέχρι τον Ιανουάριο του 2018, υπήρχε κατά μέσο όρο ένα δισεκατομμύριο φωνητικές αναζητήσεις κάθε μήνα, αποδεικνύοντας ότι η φωνητική αναζήτηση αποτελεί ισχυρή τάση στον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται οι αναζητήσεις στο μέλλον.

Τι είναι το Speakable Schema;

Το Speakable Schema είναι Δομημένα Δεδομένα που στην ουσία επιτρέπουν να μαρκάρετε στον κώδικά σας, κείμενο που θα ήταν κατάλληλο για απαντήσεις σε φωνητικές αναζητήσεις. Με αυτόν τον τρόπο, το περιεχόμενό σας μπορεί να αποτελέσει απάντηση για φωνητικές αναζητήσεις σε εφαρμογές όπως το Google Assistant, η Microsoft Cortana και η Alexa.

Είναι σχεδόν αναπόφευκτο ότι η Φωνητική Αναζήτηση θα συνεχίσει να εξαπλώνεται, αποκτώντας τη θέση ένος ισχυρού χαρακτηριστικού που θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τη βελτιστοποίηση SEO ιστοσελίδων και eShop.

Τι μπορώ να κάνω για να υλοποιήσω τη Φωνητική Αναζήτηση στο eShop ή το site μου;

Ξεκινήστε τώρα να υλοποιείτε τις οδηγίες υλοποίησης Δομημένων Δεδομένων Speakable Schema στους ιστοχώρους σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να είστε ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό, θα σας δώσει καλύτερες κατατάξεις στα αποτελέσματα φωνητικής αναζήτησης και έτσι, θα ενδυναμώσετε την διαδικτυακή παρουσία του eShop ή του site σας.

Στην Devio, έχουμε ήδη ξεκινήσει να ενσωματώνουμε Speakable Δομημένα Δεδομένα στα eShop και sites των πελατών μας, ώστε να είναι βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό στη νέα εποχή της Φωνητικής Αναζήτησης.

DEVIO
Share

Leave a Reply