Δημιουργία eShop με OpenCart - Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα

Κατασκευή eShop με Opencart

To OpenCart είναι ένα εργαλείο για κατασκευή eshop και e-commerce εφαρμογών, το οποίο παρέχεται δωρεάν. Με αυτό το εργαλείο μπορείς να επεκτείνεις την επιχείρηση σου άμεσα και ο βασικός σου στόχος να παραμείνει η σωστή λειτουργία της. Μπορείς να ξεκινήσεις την κατασκευή eshop δωρεάν, ενώ όλες οι αναβαθμίσεις του opencart παρέχονται δωρεάν και αυτές. Επίσης, μαζί με το opencart αποκτάς πρόσβαση και σε μία κοινότητα που μπορεί να σου παρέχει την υποστήριξη που θα χρειαστείς για ένα επιτυχημένο eShop. Αν έχεις γνώση από τη δομή του WordPress, τότε το να μάθεις το OpenCart θα είναι πολύ εύκολο.

Κάθε προϊόν ή υπηρεσία όμως έχει κάποια πλεονεκτήματα και κάποια μειονεκτήματα που πρέπει να λάβεις υπόψιν πριν τα υιοθετήσεις.

Κατασκευή eShop με OpenCart - Πλεονεκτήματα

1. Δημιουργία διεθνούς ηλεκτρονικής πλατφόρμας
Με το OpenCart είναι πολύ εύκολο να ενσωματώσεις πολλές γλώσσες στο ηλεκτρονικό σου κατάστημα. Σου προσφέρει πολλές επιλογές για παραμετροποίηση, οι οποίες σου επιτρέπουν να μεταφράζεις τα ονόματα και τα χαρακτηριστικά των προϊόντων σου σε διαφορετικές γλώσσες. Όσο μικρή και να είναι η επιχείρηση σου με αυτή τη μοναδική λειτουργία που σου παρέχει το opencart μπορείς να στραφείς και σε πελάτες του εξωτερικού πολύ εύκολα.

2. Παροχή ολοκληρωμένου πακέτου εκτυπώσεων και μετρήσεων
Με το OpenCart και τις αναφορές που προσφέρει, είναι πολύ εύκολο να γνωρίζεις ανά πάσα στιγμή την κατάσταση και την υγεία του ηλεκτρονικού σου καταστήματος. Μπορείς επίσης, πολύ εύκολα να παραμετροποιήσεις τις αναφορές και τα δεδομένα που συλλέγει το OpenCart  έτσι ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες της επιχείρησης σου. Όλα αυτά είναι πολύ εύχρηστα λόγω ενός πολύ καλά σχεδιασμένου dashboard.

3. Διευκόλυνση της διαχείρισης του ηλεκτρονικού καταστήματος
Το OpenCart διευκολύνει τη διαχείριση του ηλεκτρονικού καταστήματος λόγω των 13.000 + επεκτάσεων και θεμάτων που υπάρχουν διαθέσιμα στο marketplace. Σχεδόν για όλες τις υπηρεσίες και τους διάφορους τύπους εταιριών υπάρχει διαθέσιμη κάποια επέκταση, που θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις την εταιρία σου. Μπορείς ακόμα να αλληλεπιδράσεις με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το FaceBook, το Twiter, το Ebay και το Amazon.

4. Επιλογή μεγάλου εύρους παρόχων ηλεκτρονικών πληρωμών
Το OpenCart είναι συμβατό με όλες τις πλατφόρμες ηλεκτρονικών πληρωμών. Αν και το Paypal είναι η κύρια πλατφόρμα ηλεκτρονικών πληρωμών, το OpenCart σου δίνει την δυνατότητα να το συνδέσεις και με άλλες υπηρεσίες πληρωμής.

5. Χρήση οποιουδήποτε τρόπου αποστολής 
Το OpenCart υποστηρίζει όλες τις βασικές μεθόδους αποστολής που είναι διαθέσιμες σε όλα τα e-commerse sites.Έτσι μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο τρόπο αποστολής σε βολεύει ή σου ταιριάζει περισσότερο.

6. Τεχνική υποστήριξη
Λόγω της διάδοσής του, μπορείς να βρεις εξειδικευμένη τεχνική υποστήριξη για να καλύψει τις ανάγκες σου και να μη βασίζεσαι μόνο στην κοινότητα που το αναπτύσσει.

7. Δωρεάν διανομή επεκτάσεων του opencart 
Το OpenCart είναι μία οικονομική λύση για τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος, καθώς πολλά από τα plugin που χρειάζεσαι για το ηλεκτρονικό κατάστημά σου μπορείς να τα βρεις δωρεάν στο marketplace.

Κατασκευή eShop με OpenCart - Μειονεκτήματα

1. Βελτιστοποίηση Ιστοσελίδων για τις Μηχανές Αναζήτησης - SEO
Το OpenCart δημιουργεί πολλές παρόμοιες σελίδες, duplicate pages. Αυτό σημαίνει ότι δημιουργεί πολλές σελίδες με το ίδιο περιεχόμενο που μπορούν να ανακτηθούν από διαφορετικές διευθύνσεις URL. Υπάρχουν αρκετές επεκτάσεις του OpenCart που διορθώνουν μερικώς το πρόβλημα, αλλά το θέμα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να μην έχεις μακροπρόθεσμα παρενέργειες στην SEO απόδοση του eShop σου.

2. Η “συνεργασία” των επεκτάσεων
Η αρχική εγκατάσταση του OpenCart είναι μία πολύ εύκολη διαδικασία, ωστόσο πολλές φορές διάφορες επεκτάσεις δεν “συνεργάζονται” σωστά. Σε μία τέτοια κατάσταση αυτά τα προβλήματα μπορεί να μειώσουν την εμπειρία χρήστη που προσφέρει το eshop σου.

3. Συντήρηση και Λειτουργία της αποθήκης
Αφού γίνει η αρχική εγκατάσταση με τα αγαθά και τις υπηρεσίες του eshop σου, η βάση SQL που θα δημιουργηθεί είναι δύσκολο να τροποποιηθεί και πολλές φορές χρειάζεται εξωτερική εφαρμογή που θα παρακολουθεί την αποθήκη σου, για να αποφευχθούν προβλήματα διαθεσιμότητας.

4. Εμπειρία χρήστη στο CheckOut
Η διαδικασία checkout που προσφέρει το opencart είναι πιο αργή σε σχέση με τις άλλες e-commerce πλατφόρμες. Υπάρχουν δύο λύσεις για αυτό πρόβλημα, είτε θα προγραμματίσεις με διαφορετικό τρόπο τη διαδικασία ckeckout, είτε θα αγοράσεις κάποιο plugin.

5. Lightweight σύστημα για κατασκευή eShop
Το OpenCart αποτελεί ένα ελαφρύ σύστημα, το οποίο δεν υπερφορτώνει το ηλεκτρονικό κατάστημα με πολύ περιεχόμενο. Αν και αυτό είναι καλό για ένα μικρό κατάστημα, όταν η επισκεψιμότητα αρχίζει να μεγαλώνει το opencart δεν σου προσφέρει πολλές επιλογές για επεκτασιμότητα.

Με λίγα λόγια

Το OpenCart φαίνεται να είναι μια καλή και οικονομική λύση για κάποιον που ξεκινάει τώρα το μικρό του ηλεκτρονικό κατάστημα. Μακροπρόθεσμα, ίσως δημιουργήσει τεχνικά προβλήματα που αφορούν την απόδοση. Συμβουλέψου έναν επαγγελματία Web Developer πριν αποφασίσεις ότι η κατασκευή eShop με OpenCart είναι ιδανική και για τη δική σου περίπτωση.

Ενδιαφέρεσαι για περισσότερα άρθρα σχετικά με κατασκευή eShop. Ρίξε μια ματιά και στα παρακάτω άρθρα του blog μας:

Κατασκευή eShop Wordpress - WooCommerce

Σύγκριση Wordpress και Magento για κατασκευή eShop

 

Share

Leave a Reply